Zoete aardappelburgers

INGREDIENTEN 2 personen

  • 1 zoete aardappel
  • 1 bosui
  • 1 ei
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 eetlepel bloem
  • snufje zout en peper
  • snufje chilipoeder
Deze heerlijke en ietwat pittige zoete aardappelburgertjes staan binnen no-time op tafel.  Je kunt ze serveren als bijgerecht of lekker als hamburger op een broodje met bijvoorbeeld rucola en komkommer.
Bereidingswijze:

Schil de zoete aardappel en rasp hem met grof.  Snijd de bosui in ringen. Meng in een kom/diep bord de geraspte zoete aardappel met het ei, de bosui, paneermeel, bloem, snufje zout en peper en het snufje chilipoeder.  Als het mengsel nog iets te nat is, voeg je wat extra bloem toe.  Giet een scheutje olie in een pan en vorm kleine burgertjes in de pan.  Bak de burgertjes aan beide ongeveer 2 minuten. De pan kan uiteraard ook in de Green Egg of Black Bastard. Breng daarvoor de temperatuur op ongeveer 120 graden. Ondertussen kun je de broodjes voorbereiden. Snijd de broodjes doormidden, snijd de komkommer in plakjes. Beleg de broodjes met de zoete aardappelburgers, rucola, komkommer en een lekker sausje.

 

Paleo by Leo

Feedback is welcome ☕