Tori Teriyaki met rijst en groene groenten.

Oosterse charme op z’n best: stroperige saus op malse kippendijen.

Hoofdgerecht  4 personen

Ingredienten:

1 cm gember
600 gram kipfilet
2 bosuitjes
100 ml droge sherry
3 el suiker
3 el zonnebloemolie
1 tl geroosterde zonnebloemzaadjes

Bereiding:

  1. Schil en rasp de gember en snijd de kipdijfilet in stukjes.
    Snijd de bos ui in kleine ringetjes.
    Breng de sherry aan de kook, laat hem even doorkoken tot de alcohol is verdampt.
    Voeg de sojasaus en suiker toe en laat de teriyaki saus koken tot hij een beetje stroperig wordt.
  2. Verhit de olie in een wok.
    Roerbak hierin het kippenvlees in 6-8 min. gaar.
    Schenk de teriyaki saus erbij en laat op hoog vuur verdampen, tot de saus dikker wordt en gaat glanzen.
    Roer dan pas de gember erdoor.
    Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes en de bos ui.

    Lekker met rijst en groene groenten, zoals broccoli of spinazie.

Paleo by Leo