Roergebakken varkenshaas met bloemkool

Ingrediënten: 4 personen

1 theelepel aardappelmeel
150 g bloemkool, in roosjes
4 stuk bosuitje
2 theelepel bouillonpoeder
1 theelepel kerrie
1 mespuntje knoflookpoeder
1 theelepel maïzena
1 eetlepel olie
1 rode paprika
2 eetlepels seroendeng (geroosterde pinda’s met kokos uit een potje.)
50 g taugé
250 g varkenshaas

Bereidingswijze:

Pel de uien en snipper ze grof.
Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes.
Los de bouillonpoeder op in 1 deciliter heet water.
Blancheer de bloemkoolroosjes 2 a 3 minuten in kokend water.
Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en snijd hem in smalle reepjes van ca. 3 cm.
Verhit de olie in een wok of wadjan en bak het vlees al omscheppend in ca. 2 minuten lichtbruin.
Voeg de bloemkool, ui en paprika toe en bak dit nog 1 minuut.
Strooi kerrie- en knoflookpoeder erover.
Schenk de bouillon erbij en laat alles nog ca. 3 a 4 minuten stoven.
Voeg de taugé op het laatste moment toe.
Schuif de ingrediënten naar een zijde van de wok of wadjan.
Maak de maïzena aan met 1 eetlepel water en roer dit door het vocht op de bodem van de pan.
Voeg de sojasaus toe en breng dit even aan de kook.
Vermeng alle ingrediënten met de saus.
Strooi de seroendeng erover

Serveertips:

Eten met rijst en een salade

 

Only the best recipes