Rundvlees in een pittige en zoetzure saus met mango.

Ingrediënten

  • biefstuk of ander mals rundvlees
  • een mango
  • rode paprika
  • rode ui
  • rode peper
  • lente uitjes
  • knoflook
  • limoen (of citroen)
  • gember (vers of evt. gedroogd)
  • sojasaus
  • palmbloesemsuiker (of basterdsuiker)
  • chilivlokken
  • peper en zout

Bereidingswijze

Haal de biefstuk (100-150 gram per persoon) uit de koelkast en laat hem een half uurtje op temperatuur komen.
Snijd het vlees dan in plakjes of in reepjes en strooi er een klein beetje zout, peper en iets chilivlokken over.
Maak dan een sausje van ongeveer twee eetlepels sojasaus (per persoon), een klein scheutje water, het sap van een halve limoen (of een kwart citroen),
een theelepel palmbloesemsuiker en een theelepel maïzena. Voeg aan het sausje ook wat dunne ringetjes van een rode peper toe.
Goed mengen en even laten staan.

Zoet, zuur, pittig, love it!

Begin met het fijnsnijden van de groenten. Neem per persoon ongeveer een halve rode ui, een kwart rode paprika, een teentje knoflook en een stukje gember.
Per twee personen gebruik je een mango die je ook in repen of blokjes snijdt. Zorg dat alles klaar ligt zodat je het snel en op hoog vuur kunt roerbakken.
En let er even op dat je er wellicht ook rijst of rijstnoodles bij wilt eten en die ook op tijd op het vuur moeten.
Als je gaat roerbakken, zorg dan dat je pan goed heet is. Giet er een scheutje (arachide)olie in en bak eerst op hoog vuur het rundvlees.
Bak het aan alle kanten bruin, maar niet langer dan een paar minuten. Haal het vlees er dan uit en leg het even apart op een bord.
Roerbak dan de groenten, eerst de gember, rode ui en rode paprika en pas na enkele minuten de knoflook.
Zorg dat alles lekker knapperig blijft. Doe dan het vlees er weer bij en voeg ook het sausje toe.
Warm het nog even goed door en voeg op het laatst de lente uitjes toe.
Schep de dampende rijst en de hete saus op een bord of in een kom en smullen maar.

Echt superlekker en zo klaar toch?

Paleo by Leo