Broccoli met biefstuk en ui

Hoofdgerecht   4 personen

25 min

Ingrediënten
  • – woksaus five spices (3 eetlepels)
  • – sap van een halve sinaasappel
  • – kleine uien (2 )
  • – neutrale olie (3 eetlepels)
  • – broccoliroosjes (300 gram)
  • – biefstuk (200 gram)
  • – maizena (1 theelepel)
  • – rode peper (0.5 )
  • – 3 cm verse gemberwortel
  • – knoflook (2 tenen)

Bereidingswijze

  • 1 Verwijder de zaadjes uit de peper en hak hem fijn.
  • 2 Pers de knoflook boven een diep bord.
  • 3 Rasp het stukje gember erboven en meng de rode peper erdoor.
  • 4 Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe en roer de maïzena erdoor.
  • 5 Snijd de biefstukken dwars op de draad in flinterdunne plakjes en schep deze door het knoflookmengsel.
  • 6 Laat de biefstuk zo 10 minuten staan.
  • 7 Kook intussen de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water met wat zout in 2-3 minuten beetgaar.
  • 8 Laat de wok goed heet worden en schenk de olie erin.
  • 9 Verwarm de olie tot er lichte damp af komt.
  • 10 Schep de plakjes biefstuk door de hete olie en bak ze op hoog vuur al omscheppend in 2 minuten bruin.
  • 11 Leg ze op een bordje.
  • 12 Schil en snijd de ui in dunne partjes.
  • 13 Pers een halve sinaasappel.
  • 14 Schep de ui partjes door de olie in de wok en roerbak 2 minuten.
  • 15 Schep de broccoli met het sinaasappelsap en de wok saus erdoor en roerbak nog 2 minuten.
  • 16 Schep de biefstuk erdoor en warm het gerecht heel even door.
  • 17 Serveer met rijst.

 

Paleo by Leo