Tomatentaart

Tomatentaart van Guylaine

INGREDIENTEN 4 personen

1 rol bladerdeeg
6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten)
Scherpe Dijonmosterd
200 gr Gruyere (of Comtekaas)
Gedroogde provencaalse kruiden
Pittige olijfolie voor pizza’s

Voorbereiding

Ontrol het deeg en leg het in de vorm.
Snijd de ongepelde tomaten in schijven van een dikke centimeter, maar gooi het bovenste en onderste laagje weg.
Rasp de Gruyere kaas.
Verwarm de oven voor op 200? C.

Bereidingswijze

Strijk een dun laagje mosterd over de deegbodem.
Bedek dit los met een flinke laag geraspte Gruyere of Comte.
Leg daarop in een laag de tomatenschijven en zorg ervoor dat ze zoveel mogelijk tegen elkaar aanpassen.
Bestrooi met peper, zout en Provencaalse kruiden.
Bedruppel naar smaak met pikante olijfolie.
Schuif de taart op de onderste richel in de oven op stand onder- en bovenwarmte en laat in 30-35 minuten of meer indien nodig gaar en krokant bakken.

Serveertips

Schuif de taart op een platte serveerschotel, snij ze in vieren met een scherp mes en serveer meteen.

 

Paleo by Leo

Feedback is welcome ☕