Tajine_met gehakt

Gehakt met tomaat en ei

INGREDIENTEN 4 personen
300 gram runder-of lamsgehakt
3 takjes verse koriander, fijngehakt
1 geraspte ui
1 teentje knoglook, fijngeperst
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels (olijf)olie
4 tomaten, gepeld en fijngesneden
1 mespuntje saffraan
2 a 3 eieren
zout en peper naar smaak

HULPMIDDELEN
Een Marokkaanse Tajine (bruin aardewerken platte schaal met een konische aardewerk deksel), maar een diepe koekenpan is ook wel geschikt.
Deze pan kan natuurlijk ook in de Kamado, dit heeft hetzelfde effect als in een tajine.

Schotel van gehaktballetjes in saus met spiegeleieren.

Voorbereiding

Meng gehakt, zout, peper,koriander,ui,knoflook, komijn en paprikapoeder door elkaar en draai hiervan kleine balletjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de tajine of koekenpan en voeg de gehaktballetjes toe. Bak de balletjes ongeveer 15 minuten zachtjes.
Voeg dan de tomaten toe en de saffraan.
Laat het geheel 30 minuten zachtjes stoven.
Breek op het laatst de eieren boven het gerecht en laat dit nog 10 minuten zachtjes stollen.

Serveertips

Dit gerecht is lekker met olijven, frisse salade en Marokkaans brood.
Geen volledig Paleo maar voldoet wel nog aan de 80 – 20 regel  :-))

 

Only the best recipes

Feedback is welcome ☕