Stoofpot

Stoofpot met rundvlees

INGREDIENTEN 4 personen

800 gram rundvlees
30 gram boter
1,5 teentje knoflook
2 uien
1 rode paprika
300 gram champignons
1 eetlepel (Olijf)olie
2 winterpenen
1 appel
3 tomaten
1 flesje (bok)bier
1 prei
2 theelepels honing
1 theelepel appelstroop
1 snufje peper
1 takje tijm
1 takje Rozemarijn
1 snufje Kruidnagel

Voorbereiding

Snipper de ui in kleine stukjes, snij de paprika in reepjes, snij de appel en de wortel in plakjes en snij de prei in ringen.
Bak het vlees in een goed verhitte pan of Kamado mooi bruin aan het beide zijden.
Op het moment dat het vlees mooi bruin is kan het ui en (geperste) knoflook mee worden gefruit.
Voeg nu langzaam de tomaten, de wortels, en de prei toe.
Blijf dit alles even rustig doorroeren en giet er daarna 1 flesje bier bij (het liefste bokbier).
Voeg daarna naar wens en smaak de kruiden toe + ongeveer 1 deciliter koud water.

Bereidingswijze

Laat het potje nu ongeveer 1,25 tot 1,5 uur rustig doorstoven op een laag pitje.
Voeg na deze lange wachttijd de appel, de appelstroop en de honing toe.
Dit om die heerlijke herfstsmaak eraan te krijgen. Laat dit alles nog een klein uur staan en smullen maar! Ook zeer geschikt voor de tajine!

 

Paleo by Leo