spruitjhesappel

Spruitjes met appel en spekjes

INGREDIENTEN 4 personen
800 g panklare spruitjes
2 zachtzure appels (bijv. Elstar)
100 gr gerookte spekjes
1 el citroensap
25 g boter
1 ui (grof gesnipperd)
1 tl kaneel
1/2 tl gemalen komijn.
Voorbereiding
Spruitjes in 10-15 min. beetgaar koken.
Spruitjes in vergiet afspoelen onder koud stromend water en goed laten
uitlekken.
Bereidingswijze

Appels schillen en in blokjes snijden.
Citroensap erover sprenkelen.
In pan boter smelten en spekjes , ui met kaneel, komijn en peper naar smaak zachtjes
bakken.
Appel erdoor scheppen en in 3-4 min. al omscheppend gaarbakken.
Spruitjes toevoegen en door en door warm laten worden.
Spruitjes op smaak brengen met zout en overdoen in warme schaal.
Eventueel nog klontje boter erop leggen.

Serveertips

Vervang de stukjes appel door stukjes gedroogde abrikoos, vijg of
dadel.

Only the best recipes

Feedback is welcome ☕