albondigas

Spaanse tapas

INGREDIENTEN 4 personen

Benodigdheden voor de gehaktballetjes:
� 500 gram gehakt
� 2 eieren
� beschuit of paneermeel
� 1 grote ui (in kleine stukjes snijden)
� 3 tenen knoflook
� nootmuskaat
� paprikapoeder
� 1 theelepeltje zout
� tijm

Benodigdheden voor de tomatensaus:
� 1 ui
� 1/3 blokje vleesbouillon in een koffiekopje met warm water doen.
� 2 kleine tomaten (in blokjes snijden)
� 1,5 wijnglas rode wijn

Bereidingswijze

Benodigdheden voor de gehaktballetjes door elkaar mengen en er gehaktballetjes van draaien.

� olijfolie in de koekenpan of Tajine doen.
� De gehaktballetjes erin doen en bruin bakken op een hoog vuur.
� Wanneer dit bijna gaar is, de ui, bouillon en tomaat erbij doen.
� Daarna anderhalf wijnglas rode wijn erbij doen.
� Tijm naar smaak toevoegen.
� En als laatste nog 1 teentje geperste knoflook erbij doen.

Dit alles laten pruttelen tot het een sausje wordt. In Spanje eten ze dit met brood.
Turks brood smaakt er bijvoorbeeld goed bij. Een beetje saus op het brood, de gehaktballetjes erop en smullen maar!

Only the best recipes

Feedback is welcome ☕