Shakshuka

Shakshuka

Uit de Tunesische keuken.

INGREDIENTEN 4 personen

1 rode paprika
1 groene paprika
1 ui
600 g gepelde tomaten in blik
4 eieren
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
1 tl rietsuiker (optioneel)
1 mespunt cayennepeper
Peper en zout
1 tl peterselie

Bereidingswijze

Snij de paprika’s in vier en verwijder de zaadlijsten. Hak ze vervolgens in stukken. Pel de ui en hak ook die fijn.
Verhit de olijfolie in de pan en voeg de uiensnippers toe. Als die zacht worden, kan je de paprika’s, de komijn, het paprikapoeder en de suiker toevoegen.
Bak alles 7 tot 10 minuten op een hoog vuur. Voeg vervolgens de tomaten en de cayennepeper toe en laat nog 10 minuten pruttelen op een lage temperatuur.
Breng op smaak met peper en zout en maak holtes in het mengsel. Breek in elke holte een ei en zet een deksel op de pan.
Bak nog enkele minuten tot de eieren net gaar zijn.
Strooi er peterselie over en serveer warm.

Paleo by Leo