kippizzaola

Pittige Kipfilet

INGREDIENTEN 4 personen

Ongeveer 400 gram kipfilet
Peper, zout
Bloem
2 eetlepels olijfolie
1 blikje tomatenblokjes
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
½ rode Spaanse peper
2 theelepels oregano
plm. 100 gram dunne plakjes pittige geitenkaas
1 glas droge witte wijn

Voorbereiding:

Ui en knoflook pellen en snipperen. Spaanse peper schoonmaken, pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden. 1 eetlepel olijfolie in een kleine pan verwarmen en hierin de peperstukjes, ui en knoflook even aanzetten. Afblussen met de wijn en laten inkoken tot er nog plm. 1 eetlepel over is. De tomatenblokjes toevoegen en aan de kook brengen. Het geheel laten indikken tot er bijna geen vocht meer over is. Op smaak maken met peper, zout en oregano.
Kipfilet in dunne plakken snijden. Bestrooien met wat peper, zout en bloem. Rest olie verhitten en kipfilet snel aan beide kanten lichtbruin bakken.

Bereidingswijze:

Kip naast elkaar in ovenschaal leggen.
Tomatensaus erover verdelen.
Wat oregano erover strooien en een lekkere plak kaas erop leggen.
Ongeveer 20 minuten in het midden van de oven op 200 graden, zodat de kaas is gesmolten en lichtbruin is.

Lekker met gebakken zoete aardappelen en sla.

 

Paleo by Leo