INGREDIENTEN 4 personen

Turks stoofpotje

500 gram lamsbout2 uien
10 flinke tenen knoflook
1 aubergine
1 courgette
4 middelgrote aardappelen
10 groene licht pittige Turkse pepers
4 flinke tomaten
1 groot blikje tomatenpuree
el olijfolie
4 maggiblokjes
1 tl chilivlokken
enkele takjes bladpeterselie
1 tl oregano
takje verse munt (of 1/2 tl gedroogde)
peperen zout uit de molen

HULPMIDDELEN

Flinke braadpan

Voorbereiding

Snijd het vlees in dobbelstenen.
Snijd de verschillende groenten in stukken, verwijder het zaad uit de tomaten en de pepers en snijd hier ook stukjes van.
Hak de knoflook fijn en snipper de kruiden. De fijngehakte peterselie houd je achter tot je gaat serveren.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees rondom bruin.
Doe in etappes de verschillende groenten erbij en laat deze steeds even meebakken.
Als alles in de pan zit bak je de tomatenpuree mee.
Voeg nu 3 tomatenpureeblikjes water toe, de maggi blokjes en de kruiden.
Roer voorzichtig door, sluit de pan en laat het geheel ongeveer 3 kwartier zachtjes stoven.
Roer tussentijds een keer door.

Serveertips

Serveer met warm Turks brood, knoflooksaus en een koud glas rose.

Paleo by Leo

Feedback is welcome ☕