Kip Tikka Masala  (populair gerecht uit India)

Ingrediënten: 4 personen

6 tenen knoflook gepeld
1 verse gemberwortel geschild of 3 verse rode chilipepers zonder zaadjes
Olijfolie
1 eetlepel mosterdzaad
1 eetlepel paprikapoeder
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels gemalen koriander
3 eetlepels garam masala
200 ml yoghurt
4 middelgrote kipfilets in grote stukken gesneden
1 eetlepel boter
2 middelgrote uien gepeld en dun gesneden
2 eetlepels tomaten puree
1 handje gemalen cashewnoten of amandelen
Zeezout
1 dl slagroom
1 handvol verse koriander gehakt
het sap van 1 tot 2 limoenen

Bereidingswijze:

Rasp de knoflook en gember op de fijnste kant van een kaas rasp in een kom.
Hak de pepertjes zo fijn mogelijk en meng ze met de gember en knoflook.
Verhit een flinke scheut van de olie in een pan en doe de mosterdzaadjes erbij.
Wanneer ze beginnen te ploppen, mogen ze samen met de paprika poeder, komijn,
gemalen koriander en 2 eetlepels van de garam masala bij het knoflook-en gembermengsel.
Doe de helft van dit mengsel in een kom.
Roer de yoghurt erdoor en doe de stukken kip erbij.
Hussel alles goed en laat de kip een halfuur marineren.
Laat de boter smelten in de pan van de mosterdzaadjes en laat hierin de gesneden ui en de andere
helft van het kruidenmengsel 15 min. op een laag vuur bakken zonder bruin te laten worden.
Als het goed is begint het al heerlijk te ruiken!
Doe de tomatenpuree en de gemalen noten erbij en giet een halve liter water met een halve theelepel zout in de pan.
Roer alles goed door en laat het een paar min. zachtjes pruttelen.
Laat de saus inkoken tot hij iets dikker is geworden.
Zet hem even op zij. bak de stukken gemarineerde kip door en door gaar.
Warm de saus op en roer de room en de 3e lepel garam masala door.
Proef de saus en breng hem zo nodig op smaak.
Zodra de saus kookt haal je hem van het vuur en kunnen de gebakken stukken kip erbij.

Serveertips:  

Bestrooi de curry voor het serveren met de gehakte koriander en besprenkel met het citroensap.
Geef er basmati rijst, papadum’s en voldoende koud bier bij.

[wdi_feed id=”1″]

Paleo by Leo