Indisch gehakt met sperziebonen

Ingrediënten:  ( 4 personen)

1 ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook

500 milliliter bouillon

1 eetlepel bruine suiker

1 theelepel sambal oelek

1 theelepel gemberpoeder

5 eetlepels pindakaas

1 blikje maïs

400 gram sperziebonen (ik kook ze even 10 minuten voor)

3 eetlepels ketjap manis

Bereiding:

Bak het gehakt rul en voeg de ui en de knoflook toe.

Voeg daarna de bouillon toe en breng het aan de kook.
Draai het vuur laag en voeg de suiker, sambal, gemberpoeder, en de pindakaas toe.
Blijf goed doorroeren.

Voeg nu de sperziebonen en maïs toe aan het gehaktmengsel en breng het weer even aan de kook.
Ketjap erdoor roeren en een paar minuten op een laag vuur laten pruttelen.

Als de saus te dik wordt nog een klein beetje (lauw) water toevoegen.

Serveren met bijv. witte rijst of bestrooien met gebakken uitjes.

Paleo by Leo