Koolhydraatarme courgette spaghetti Bolognese

2 courgettes
100g spekblokjes
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gesneden
400g rundergehakt
250 ml gezeefde tomaten
140g tomatenpuree
4 el verse oregano
peper naar smaak
1 el (kokos)olie

Geen pasta maar spaghetti van  courgette, verrassend lekker!

Bereidingswijze

Verwijder de uiteinden van de courgettes en snijd er met behulp van een spiraalsnijder spaghettislierten van.
Zet een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de spekblokjes krokant.
Voeg ui en knoflook toe en bak tot deze zacht zijn.
Bak het gehakt mee tot dit goudbruin is en schenk er vervolgens de gezeefde tomaten en tomatenpuree bij.
Laat op een laag vuur iets indikken.
Verhit in de tussentijd de (kokos)olie in een andere hapjespan en bak hierin de courgette spaghetti in 1-2 minuten zacht.
Breng de Bolognese saus op smaak met wat peper en garneer met oregano.
Serveer met de courgette spaghetti.

Serveertips

Ik had de saus uit de pan gehaald en even in een afgedekte schaal warm gehouden.
In de zelfde pan de courgette spaghetti klaar gemaakt.
Scheelt weer een pan afwassen.

 

HULPMIDDELEN
Spirelli, hapjespan

Only the best recipes

Feedback is welcome ☕