Paksoi stamppot met kip

INGREDIENTEN  4 personen

1.2 kg aardappelen iets kruimig
1 el pijnboompitjes of sesamzaadjes
4 el zonnebloemolie
300 g kipfilet, in reepjes
4 el ketjap manis
1 rode peper, in ringetjes
1 struik paksoi, in reepjes
1 pakje kokosmelk (200 ml) of gewone melk.

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Kook in water met zout in 20 min. gaar.
Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin.
Laat afkoelen op een bord.

Bereidingswijze

Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de kip in 5 min. gaar.
Voeg de ketjap toe en bak nog 1 min.
Verhit 2 el olie in een wok en bak de rode peper 1 min.
Voeg de paksoi toe en roerbak 4 min.
Verwarm de kokosmelk in een steelpan.
Stamp de aardappelen en de melk tot puree.
Schep de paksoi erdoor.
Serveer met de kip erop, bestrooi met de pijnboom of sesam pitjes.

Only the best recipes

Feedback is welcome ☕