Ovenschotelrodekool

Zoete aardappel rode kool en gehakt

INGREDIENTEN

450 gr rode kool met appel (diepvries)
250 gr rundergehakt
zoete aardappelen (zoveel als je gewend bent)
paneermeel
kerrie
paprikapoeder
zout, peper en knoflookpoeder

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappelen en kook ze (met zout). Ontdooi ondertussen de rode kool met appeltjes(op een zacht vuurtje). Bak het rundergehakt rul en kruid het met veel kerrie, wat zout en een beetje peper en knoflookpoeder. Als het gehakt klaar is, dan zet je het vuur uit. Vet een ovenschaal in met een beetje margarine en verwarm de oven voor op ongeveer 180 C.
Als de aardappelen gaar zijn, maak je er met een beetje melk en een klontje margarine (of boter) puree van. Kruid deze puree met een beetje paprikapoeder.
Als de rode kool warm is, giet je hem heel goed af. Vervolgens doe je een laagje (iets minder dan de helft) aardappelpuree in de ovenschaal. Hier bovenop doe je een dun laagje paneermeel om het vocht van de rode kool te kunnen ‘vangen’. Hierop komt de rode kool en daar bovenop het gehakt. Bovenop komt de rest van de zoete aardappelpuree.
Zet de ovenschaal iets onder het midden in de oven en laat hem daar ongeveer een half uur staan. Ondanks dat de ingrediënten in principe al gaar zijn, is dit heel belangrijk, omdat zo de smaken goed kunnen ‘mengen’.

 

 

Paleo by Leo