Een koolhydraatarme lasagne mag natuurlijk niet ontbreken.
Deze maak je helemaal zelf met de lekkerste ingrediënten.
Deze lasagne heeft een frisse Mexicaanse smaak, waar je geen genoeg van kunt krijgen!

Het recept lees je hieronder.

Koolhydraatarme lasagne

Er worden steeds meer recepten bedacht, waar pasta’s vervangen worden door andere ingrediënten.
Vooral in Amerika zijn deze koolhydraatarme recepten al jarenlang enorm populair en effectief!

Wat heb je nodig?

♦ 300 Gram kalkoen of rundergehakt
♦ 300 Gram courgette
♦ 1/2 Theelepel knoflookpoeder
♦ 1/2 Theelepel gemalen komijn
♦ Een Theelepel paprikapoeder
♦ 1 Theelepel chilipoeder
♦ Potje salsasaus (suikervrij of zo laag mogelijk in suiker)
♦ Geraspte kaas
♦ Zure room, pepers

 Hoe maak je deze koolhydraatarme lasagne?

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak het kalkoengehakt of rundergehakt lichtbruin. Voeg hier alle kruiden/poeders aan toe en meng dit door elkaar.

  2. Voeg daarna de salsa saus toe aan het vlees en laat dit ongeveer 20 seconden koken. Daarna zet je de pan opzij en laat je het gehakt nog even na pruttelen.

  3. Snij of schaaf de courgette in plakjes en bak deze in een andere koekenpan. De courgette hoeft maar eventjes gebakken te worden anders geven ze te veel vocht af.

  4. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden en neem een ovenbestendige schaal. Voeg een lepel salsasaus toe aan de schaal en verspreid de saus over de bodem.

  5. Plaats een gedeelt van de gebakken courgette op de bodem van de ovenschaal en verspreid daarna het gehakt over de courgette. Hier voeg je ook geraspte kaas aan toe.

  6. Herhaal stap 4 (salsasaus) en stap 5 nog een keer, zodat je verschillende laagjes krijgt. Eindig met de geraspte kaas en plaats de schaal in de oven.

  7. Laat deze koolhydraatarme lasagne ongeveer 20 minuten bakken in de oven.

Wanneer 20 minuten voorbij zijn haal je de koolhydraatarme lasagne uit de oven en laat je deze even afkoelen.

Als topping kun je er pittige pepers aan toevoegen.

 

Only the best recipes