Kip ovenschotel met zoete aardappel

300 gram biologische kip
2 zoete aardappels
Halve rode paprika
Halve groene paprika
champignons
Halve courgette
Verse rozemarijn en tijm
Knoflook
Optioneel: kaneel
Olijfolie

Voorbereiding

Kook de zoete aardappel (ongeschild) ongeveer 30 minuten of tot de aardappel zacht is.
Dikke aardappelen moet je langer laten koken.
Maak een marinade van knoflook, olijfolie, rozemarijn en tijm.
Snij de kip in stukjes en doeg de marinade eraan toe.
Laat het even lekker inwerken.

Bereidingswijze

Snij de groente grof en roerbak dit allemaal even.
Als de aardappels zacht zijn snij ze dan in de lengte in partjes en doe er wat kaneel op (optioneel).

Vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie en leg eerst de zoete aardappel er in.
Voeg vervolgens de groente toe en leg de stukjes kip verspreid over schaal bovenop.

Het geheel mag vervolgens zo`n 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.
Dikke kip moet iets langer, kijk gewoon na 25 minuten hoe de kip er voor staat.

Serveertips

Met een frisse salade.
Voor het paleo dieet eet je het zo, voor een normaal dieet kun je er rijst bij serveren.

Paleo by Leo