Ontbijt Egg Muffins 

Als we slechts één ding konden eten voor de rest van ons leven, wat zou dat dan zijn? Pizza. Maar eieren zou een goede tweede zijn.
We zouden ze graag elke ochtend koken mits we daarvoor de tijd hebben, maar wie heeft dat? Dat doen we dus niet.  Maar hier is het goede nieuws.  Geen koekenpan vereist.
Ik heb het over het gebruik van je muffin tin (het is niet alleen voor cup cakes) en het maken van super-eenvoudige ei muffins.

Maak alles voor de gehele week in 30 minuten. De zondag is hiervoor wellicht de ideale dag  :-))
Vervolgens pak je ze van maandag tot vrijdag gewoon uit de koelkast. Je kunt ze tot max 5 dagen bewaren.

Check je koelkast. Je hebt waarschijnlijk al veel van deze ingrediënten!
 

Maak: 12 ei muffins

Ingrediënten:

12 eieren
1 rode paprika
1 gele paprika
1/2 kop spinazie
Zeezout en zwarte peper
Bak spray of wat olijfolie
12-cup muffin tin

Optionele toppings:
1/4 kop geitenkaas
2 gebakken bacon plakjes

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Spuit of wrijf een 12-cup muffin tin rijkelijk in. Opzij zetten.
3. Hak paprika en spinazie in kleine hapklare stukjes, ongeveer 1/2 cm.
4. Verdeel de groenten gelijkmatig over de muffinvormpjes.
5. Klop de eieren in een grote kom. Voeg zout en peper toe naar smaak.
6. Giet de eieren in de kopjes, en verdeel dit gelijkmatig.  Maak de cups ongeveer 3/4 vol. Je kunt altijd terug gaan en meer ei toevoegen.
7. Mocht je nog toppings willen toevoegen dan is dit het moment. Strooi de gewenste hoeveelheid geitenkaas of gebakken spekjes (of beide) over de bovenkant van je ei muffins.
8. Bak de eieren in de oven gedurende 20-25 minuten. Zij zullen door de hitte wat opblazen, maar zodra ze weer op kamertemperatuur komen, zullen ze zich weer normaliseren.
9. Bewaar in de koelkast voor maximaal vijf dagen.

 

Paleo by Leo