gehakttaartje

Kruidige gehakttaart

INGREDIENTEN 6 personen

12 velletjes filodeeg, ontdooid
500 gram gehakt
4 teentjes knoflook
2 grote uien
2 el olijfolie
1 tl kaneel
2 tl komijn (djintan)
zout en versgemalen peper
50 gr boter
1 klein blikje tomatenpuree
1 tl kerrie
1 tl kaneel
100 gr rozijnen
3 el gesnipperde koriander
3 el gesnipperde peterselie

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en het knoflook. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflooksnippers met het gehakt ca. 5 minuten tot het gehakt rul is. Roer de specerijen, de tomatenpuree en de rozijnen door het gehakt en schenk er een halve liter water bij (ongeveer) Laat het mengsel ca 5 minuten zachtjes pruttelen tot bijna al het vocht verdampt is. Neem de pan van het vuur. Roer de kruiden door het gehaktmengsel en breng het pittig op smaak met zout en peper. Smelt de boter. Bestrijk een ovenschaal dun met boter en bekleed de schaal met de helft van het filodeeg. Bestrijk de velletjes deeg steeds met boter en laat het deeg over de schaal hangen. Schep het gehaktmengsel op het deeg, vouw het overhangende deeg erover en dek het geheel af met de rest van het deeg, dat ook weer bestreken is met wat boter. Bestrijk de bovenkant van het deeg ook met wat boter en bak de taart in het midden van de oven in ca 45 minuten goudbruin en gaar. Dek het deeg af met aluminium folie als de bovenkant te bruin dreigt te worden.

 

Paleo by Leo

Feedback is welcome ☕