Bourguignon

Klassieke Boeuf Bourguignon

INGREDIENTEN 4 personen

1 kilo magere runderlappen,
in grove stukken 300 gr wortelen
3 teentjes knoflook
4 rode uien
250 gr kastanje champignons in plakjes
3 el olijfolie halve pot vleesfond
2 el bloem
100 gr spekreepjes
500 ml rode wijn (bourgogne)

Bereidingswijze

In ovenvaste braadpan olie verhitten en vlees rondom bruinbakken. Ui, knoflook en wortel 2 minuten meebakken.
Tijm, bloem en zout en peper er over strooien. Langs rand van de pan fond en wijn erbij schenken.
Braadpan afgedekt met deksel in midden van oven of Kamado / Tajine schuiven en vlees in 2 uur zachtjes gaar stoven.
Af en toe omscheppen en eventueel nog scheutje wijn of water toevoegen. In koekenpan spekreepjes zachtjes uitbakken.
Champignons toevoegen en 3 minuten op hoog vuur meebakken. Pan uit nemen en champignonmengsel door vlees scheppen.
Pan nog 15 minuten laten staan. Lekker met aardappels en broccoli. Neem wel altijd goede wijn!

 

 

Paleo by Leo