Kipfilet in kerrie kokossaus

INGREDIENTEN 4 personen

4 eetlepels olie
3 theelepels kerriepoeder
4 halve kipfilets
350 gram worteltjes
2 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
1 Spaanse rode peper
250 gram champignons
zout, peper
400 ml kokosmelk
1 eetlepel zoete chilisaus
3 dunne lente-uitjes
koriandergroen
350 gram Basmati-rijst
1 kippenbouillon tablet

Voorbereiding

Kipfilet in stukken snijden. Kipfilet goed vermengen met 2 eetlepels olie en het kerriepoeder. Plm. half uur laten intrekken.
Worteltjes schoonmaken en in schuine stukjes snijden.
Uien en knoflook pellen en in stukjes snijden.
Spaanse peper schoonmaken en in ringetjes snijden (zaadjes verwijderen!)
Champignons schoonmaken en in stukjes of plakjes snijden.
Lente-uitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op het pak.

Bereidingswijze

Rest van de olie in de wok verhitten.
Kip hierin snel rondom bruin bakken en uit de pan halen.
In het overgebleven vet de ui, Spaanse peper, knoflook en champignons 3 minuten al roerend bakken.
Wortelschijfjes toevoegen en even meebakken.
Kokosmelk, chilisaus, verkruimelde kippenbouillontablet en kipfilet toevoegen.
Deksel op de pan en alles plm. 10 a 15 minuten laten sudderen tot de worteltjes beetgaar zijn.
Champignons en lente-ui toevoegen.
Proeven en eventueel op smaak maken met peper, zout en eventueel wat chilisaus.

Serveertips

Garneren met fijn gehakte koriandergroen.

 

Paleo by Leo

Feedback is welcome ☕