kipstroganoff

Kip stroganoff

INGREDIENTEN 4 personen

4 halve kipfilets
50 gr boter en 1 el olie
1/2 rode paprika in stukjes
50 gr. gerookt spek in stukjes
1 kleine ui gesnipperd
125 gr champignons in plakjes
1 teentje knoflook gesnipperd
klein blikje tomatenpuree
2 tl paprikapoeder
1 glaasje wodka
2 dl zachte geitenkaas
Peper en zout
Cayennepeper

Bereidingswijze

Snij de kipfilet in niet te kleine stukken. Doe de boter en de olie in de pan (in Kamado) of Tajine en bak de kipfilet rondom bruin.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm.  Bak de spekjes in het overgebleven vet lichtbruin.
Voeg de ui, champignons, paprika en knoflook toe en laat even meebakken.
Voeg tomatenpuree, paprikapoeder, wodka (als je geen alcohol gebruikt) en room toe.
Laat dit op een laag vuur inkoken tot een dunne saus, breng op smaak met peper en zout en cayennepeper.
Voeg de stukjes kipfilet toe en laat het samen even op temperatuur komen.

Only the best recipes

Feedback is welcome ☕