Kansas City Spare ribs

Ingrediënten voor 4 (grote) porties
2,5 kg Spare ribs

Rub
2 cups bruine suiker
1/2 cup mosterdpoeder
1 eetlepel cayennepeper
1 eetlepel gerookte paprika
1 eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel uienpoeder
1 eetlepel zout
2 theelepels versgemalen zwarte peper

De avond voor je de ribs wilt gaan maken, meng je de ingrediënten voor de rub.
Verwijder het witte vlies van de spareribs.
Gebruik hiervoor een lepel om het vlies los te krijgen en trek het dan van het vlees af.
Wrijf de ribben in met de rub.
Dek de ribs af, zet ze in de koelkast en laat de rub een nacht intrekken.

Kansas BBQ Saus
2 eetlepels zonnebloem olie
1 ( ongeveer 2/3 cup ) kleine ui , fijn gesneden
3 kopjes water
1 cup ​​tomatenpuree
1/2 cup bruine suiker
2/3 cup appelazijn
1/4 cup melasse (je kunt ook suikerstroop gebruiken)
1/2 theelepel cayennepeper
1/4 theelepel gerookt paprikapoeder (pimenton)
1 theelepel zout
1 theelepel vers gemalen zwarte peper

Benodigdheden

Doe de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui tot die glazig is.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat die een half uur tot 45 minuten zachtjes koken.
Roer af en toe goed door.

Steek de barbecue aan en verwarm deze tot ongeveer 120 graden.
Maak de BBQ klaar om indirect te grillen en plaats een druipbakje.
Leg je de ribs op het rooster, houd er dan rekening mee dat je ze regelmatig (elk half uur) draait.
Na het eerste uur dat de ribs in de BBQ zitten, voorzie je ze elk half uur met een laagje van de BBQ saus.
Na 3 tot 4 uur zijn de ribs gaar.

Only the best recipes