indiasegroentencurry

Groentecurry

INGREDIENTEN 4 personen

Specerijen:
2 theel kurkuma
1 theel komijn (gemalen)
1 theel mosterdzaad (gemalen)
4 theel korianderpoeder
? theel chilipoeder
1 theel gember (poeder)
1 theel zwarte peper

450 gr uien, gesnipperd
4 eetl olie
2 dl sojamelk
2 eetl witte-wijnazijn
400 gr tomaten uit blik, met het sap gepureerd
2 eetl tomatenpuree
2 theel bruine suiker
1 theel groenten bouillon
900 gr gemengde groenten/fruit naar keuze (champignons (gehalveerd), bloemkool,
worteltjes, aardappelen, banaan, tauge, enz)

Bereidingswijze

Alle specerijen door elkaar scheppen. De uisnippers in de olie bakken. De specerijen toevoegen, het vuur lager zetten en al roerend 3 minuten bakken. De melk en de azijn toevoegen en goed roeren. De gepureerde tomaten, tomatenpuree, suiker en de bouillon erbij doen. Het mengsel aan de kook brengen, deksel op de pan en ca. 1 uur heel zacht laten koken. De groenten toevoegen en in ongeveer 15-30 minuten (ligt aan de groenten) gaar laten koken.

Serveertips

Lekker met zilvervliesrijst, chapati (plat, ongezuurd brood) en komkommer raita. Komkommer raita: in kleine blokjes gesneden komkommer mengen met yoghurt, wat gehakte munt, mespunt chilipoeder, komijn en zout en peper naar smaak. De kerriesaus kan 3 maanden in de diepvries bewaard worden.

 

Only the best recipes

Feedback is welcome ☕