chinesetomatensoep

Chinese tomatensoep

INGREDIENTEN 8 personen

1 liter water
1  liter tomatensap
2 kipfilets
2 kippenbouillonblokjes
1 ui
2 tenen knoflook
blikje tomatenpuree
6 el suiker (liefst suikervervanger)
4 el ketjap (manis)
2 el azijn
1 lepeltje sambal
1 lepeltje djahe (gemberpoeder)
1 lepeltje sereh (citroengras)
2 el maïzena
handje vol mihoen

Voorbereiding

Snij de kipfilet in blokjes.

Bereidingswijze

Roerbak de ui totdat deze glazig is. Voeg het vlees toe en bak dit even aan.
Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe.
Blus af met een liter water. Voeg de bouillonblokjes toe. Laat een uurtje zachtjes pruttelen.
Haal het vlees uit de bouillon.
Voeg 1 liter tomatensap toe en breng aan de kook.
Zet het vlees gesneden in een apart schaaltje.
Maak in een ander schaaltje een prutje van: suiker, ketjap, azijn, sambal, dajahe en sereh.
Roer dit prutje en voeg dit aan de tomatenbouillon toe.
Roer de maizena door een kopje koud water, roer dit tot een gladde massa en voeg dit aan de soep toe. (binden)
Voeg de mihoen toe.
Laat alles 20 minuten zachtjes doorkoken.
Vlees toevoegen.

Tip: 2e dag nog lekkerder!

Paleo by Leo

Feedback is welcome ☕