Chiliconcarne

Chile con carne

INGREDIENTEN 4 personen

600 g rundergehakt
2 uien, fijn
rode chilipeper met zaden, fijn
3 tenen knoflook fijn
1 rode en 1 groene paprika, in blokjes
450 g bliktomaten, in stukjes
40 g tomatenpuree
1 e suiker
1/2 t cayenne
1 t chilipoeder
1 vol t paprikapoeder
1 vol t komijnpoeder
1+1/2 t zout
1 laurierblad, gescheurd
hand vol fijn peterselie of dille
3 e olijfolie
800 g gaar bruine bonen (of een mengsel van verschillende gedroogde bonen)

Bereidingswijze
  1. Fruit de ui, knoflook en rode chili in olijfolie tot begin te kleuren.
  2. Bak nu de gehakt rul in de uienmengsel terwijl voortdurend omscheppen.
  3. Voeg paprika blokjes toe en bak even mee.
  4. Doen nu de tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren.
  5. Voeg tomatenblokjes en alle ander ingrediënten toe behalve de peterselie.
  6. Laat mengsel voor een half uur zachtjes koken zonder deksel. (indien nodig, doe er water bij als het te droog worden)
  7. Voeg bonen toe.
  8. Voeg de fijn peterselie of dille toe 10 min. voor serveren.

Paleo by Leo