Babipangang

Babi Pangang

INGREDIENTEN 4 personen

1 kilo hamlappen,
2 kleine blikjes tomatenpuree,
2 eetlepels ketchup,
3 eetlepels ketjap [marinade],
2 eetlepels ketjap [saus],
2 a 3 theelepels sambal,
1/2 liter water,
1 pot atjar tjampoer,
1 kopje suiker,
maizena,
3 teentjes knoflook,
1 knijpje chilipasta [tube silvo], of een eetlepel sambal,
1 theelepel gemberpoeder,
zout

Voorbereiding

Meng 3 eetlepels ketjap met de fijngesneden knoflook, chilipasta, gemberpoeder, marineer hierin de in blokjes gesneden hamlappen, ong. 2 uur

Bereidingswijze

Braad het vlees kort voor op hoog vuur, doe dan de tomatenpuree, ketchup, de rest van de ketjap, sambal, water, potje atjar tjampoer [incl. sap], en de suiker bij het vlees.
Heerlijk laten sudderen tot het vlees gaar is. Op het laatst aangemaakte maizena toevoegen om de saus dikker te maken, zout naar smaak toevoegen. Super makkelijk en altijd een succes!!

Serveertips

Heerlijk met rijst, stukjes ananas en kroepoek.

Paleo by Leo

Feedback is welcome ☕