Heerlijke appelflappen uit de oven

INGREDIENTEN 6 personen

1 blikje vlaaivulling appel-kaneel
6 plakken bladerdeeg, ontdooid
3-4 eetlepel suiker
1 losgeklopt ei

HULPMIDDELEN
Bakplaat bekleed met bakpapier
Kwastje en kommetje voor het ei
Eetlepel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden c. (electr.)

Laat het bladerdeeg op je aanrecht even ontdooien
Verdeel de plakken bladerdeeg op het bakpapier op het bakblik
Schep op elke plak bladerdeeg 2 of 3 eetl. vulling uit het blikje (moet lekker gevuld zijn)
Vouw de plakken dicht zodat er een punt ontstaat
Druk de randjes goed dicht met je vingers
Bestrijk de appelflappen met ei
Strooi er dan zo veel suiker overheen als je zelf wilt. Goed over de flappen verdelen
Bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven – in het midden
(bij mijn combi oven is dat de 3e richel van onder)

Only the best recipes

Feedback is welcome ☕