tortilla

Tortilla Taart

Ingrediënten (6 personen)

1 pak tortilla’s 22cm

1 kilo mager runder gehakt

1 pot tomatensaus (pikant)

6 kleine tomaten

1 klein bakje champignons

1 potje jalapeno pepers

1 bakje mozzarella balletjes

tortilla chips

oregano, thijm

3 tenen knoflook (geperst)

2 eetlepels maïzena

Werkwijze

Klem een stuk vetvrij papier op de bodem van de springvorm (22 cm) en vet deze in.
Leg op de bodem de eerste tortilla.
Bak het gehakt rull aan in een pan en snij de knoflook fijn.
Doe de knoflook en tomatensaus door het gehakt en bind het bij met de maizena.

Schep op de bodem een dunne laag saus en wat gehakte champignons.
Leg de tweede laag erop en daarop weer saus en jalapeno pepers.
Leg daarop weer een tortilla en zo voort tot de springvorm vol zit.
Op de bovenste laag leg je de gesneden tomaatjes in trapsgewijs en de mozzarellaballetjes in patroon op de taart.

Zet de Tortilla taart in je Airfryer en bak deze op 150 graden 45 minuten.
De laatste 10 minuten strooi je lichtjes wat geraspte kaas over de taart.

Paleo by Leo

Feedback is welcome ☕