herfstpaddestoelen

Taart van herfstpaddenstoelen

De herfst is de tijd van paddenstoelen en eekhoorntjesbrood en leek me leuk er een hartige wilde paddenstoelentaart van te maken.

Ingrediënten

250 gram bloem

100 margarine

5 gram gist gedroogd

5 gram zout

5 gram suiker

1dl melk

1 ei

Ingrediënten vulling

1 kleine venkel

250 gram wilde paddenstoelen

250 gram Griekse yoghurt 0%

mespunt chilipoeder

5 eieren

2 safraan draadjes

o mespunt nootmuskaat

o zout + peper

takjes groene kruiden om af te werken.


Werkwijze

Maak een deeg van de ingrediënten van het deeg en laat dit minimaal 1 uur rijzen.
Rol deze plak uit en vet het bakblik een beetje in.
Bedek het bakblik mooi met het deeg en laat weer 30 minuten rijzen in het blik.

Snij alle ingrediënten van de vulling fijn en hou wat paddenstoelen apart voor af te garneren.
Meng de venkel, eieren, paddenstoelen, safraan, mespunt chilipoeder en de nootmuskaat door de Griekse yoghurt en breng op smaak.

Bedek de taartvorm met de vulling en beleg deze met de paddenstoelen en maak deze mooi op met de verse kruiden.

Bak de taart blind af op 175 graden 60 minuten door aan de bovenkant aluminiumfolie te binden.
(alleen aan de bovenkant van de taart anders wordt hij niet gaar)

Even laten afkoelen en lossen.

Heerlijk als tussendoor of lekker bij de maaltijd als punt erbij.

 

Paleo by Leo