lambout

lambout_2

Lamsbout met spruitjes

Omdat een Airfryer met lucht bakt en nagenoeg geen smaakoverdracht geeft kan je makkelijk hele maaltijden van aardappelen,
vlees, groenten gelijktijdig in 1 Airfryer bereiden.

Aardappel quenelles zijn kleine aardappel druppels die je makkelijk op voorhand kan maken en kan invriezen totdat je ze nodig hebt.
Je kan ze vullen met kruiden, en specerijen om je eigen smaak eraan te geven.

Ingrediënten

o 1 lamsbout van 1000 gram.

o 500 gram spruitjes

o 8 aardappel quenelles

o Verse rozenmarijn

o verse tijm

o 1 teen knoflook

o 150 gr wilde paddestoelen mix


Werkwijze
Basis aardappel quenelles maken

Aardappel quenelles maken is makkelijk en je kan dit makkelijk op voorhand doen.
Je maakt een dikke aardappelpuree en brengt deze naar keuze op smaak met melk en een klontje boter en wat nootmuskaat.
Wat ook een lekkere combinatie is om bij de puree 2 theelepels mierikswortel puree aan toe te voegen.

Hier draai je met hulp van 2 lepels quenelles van door de lepel over elkaar heen te schuiven. Vries de quenelles in een partij in.
Werkwijze lamsbout

Koop een mooie lamsbout en rol hier een paar flinke takken rozenmarijn en ciroentijm in.
Smeer de bout in met wat arachide olie en bak deze in de Airfryer 75 minuten 150 graden.
Maak tussentijds de spruitjes schoon en meng deze met wat honing en een lepel neutrale olie.
Na de 75 minuten leg je de spruitjes bij de lamsbout en de bevroren aardappel quenelles er boven op.
Bak dit nog eens 15 minuten op 200 graden in de Airfryer.

Only the best recipes

Feedback is welcome ☕