kroketten_van_asperges

Kroketten van asperges

Dit wordt een recept met als basis een Salpicon.
Dit is een soort ragout maar dan dikker.
Een Salpicon bestaat meestal uit een bouillon die met een roux gebonden is en met daarin kleine stukjes
gesneden vlees of vis al dan niet gemengd met gesneden groenten.

Zie dit recept ook weer als een basis en vervang de Asperges eens door vlees, vis , kip , kalfsvlees etc. etc. en je maakt de lekkerste kroketten.

Ik gebruik in dit recept sileconen vormen waar ik mijn ragout invries en daarna door de ei en Panko haal.

Ingrediënten (20-25 stuks)

o 1 kilo witte asperges, geschild

o 2 eetlepels suiker

o 5dl kookvocht van asperges

o 3dl room

o kippenbouillon

o 150 gram bloem, gezeefd

o 100 gram boter

o bieslook

o witte peper

o zout

o 3 eieren

o panko ( paneermeel )

Werkwijze

Schil de asperges en zet de schillen op met 2 lepels suiker op een laag pitje 5 uur staan pruttelen (niet laten koken)

Laat de boter smelten op laag vuur. Haal de boter van het vuur en zeef de bloem en spatel deze door de boter tot het een roux wordt.
Verhit deze op een laag vuurtje zodat hij gaat binden (zweten) en haal hem daarna eraf en laat afkoelen.

Zeef na 5 uur het aspergevocht en snij de asperges in kleine blokjes en voeg deze aan het kookvocht toe.
Laat dit nog eens 15 minuten opstaan en voeg de room en kippenbouillon naar smaak toe.

Meng de salpicon door het vocht en bij voortdurend flink roeren op een middel vuur laat de ragout binden.
Zorg dat hij niet aanbrand.Voeg de bieslook toe en breng op smaak.

Vul de sileconen vormen met de ragout of je stopt de ragout weer in blikken zoals in het vorige recept Kroketten (zelf maken)
en leg deze minimaal 24 uur in de diepvries. Haal de ragout 3 keer door de ei en Panko en bak de kroketten af.

Klein asperge schijfje 10 minuten 180 graden Grote asperge burger 15 minuten 180 graden.

 

Only the best recipes

Feedback is welcome ☕