Gyros (zelf gekruid)

  • Grieks

Ingredienten 2 personen

Voor het marineren van het vlees:

2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels oregano
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel komijn (gemalen)
1 theelepel tijm (gemalen)
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepel fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper naar smaak
6 eetlepels olijfolie
pond kipfilet
pitabroodjes

Bereidingswijze:

Maak met de olie en de kruiden de marinade.
Snijd de kipfilet in dunne kleine reepjes en meng het door elkaar.
Bij voorkeur een dag van te voren maken, anders zeker 2 uur in de koelkast zetten.
Bak de reepjes kip kort en snel bruin en krokant in de koekenpan.
Serveren met pitabroodjes en knoflooksaus.

Serveertips:

De kant en klare knoflooksauzen vind ik niet lekker, het is een kleine moeite om ‘m zelf te maken:
20 g platte peterselie
3 tenen knoflook (of meer als je ‘m nog sterker wilt maken)
8 el mayonaise
4 el Griekse yoghurt
1 theelepel honing

Persoonlijk vind ik deze gyros het lekkerst met kip.
Je kunt ook on gekruide varkensreepjes (of zelf snijden van varkensfilets) gebruiken.
Naar smaak serveren met tomatenplakjes en/of gebakken uien.

Paleo by Leo